perjantai 28. lokakuuta 2016

PUHUTAAN ENKKUA

Muutamassa viikossa on tapahtunut jonkinlaista kielellistä kehitystä, etenkin esikoisellamme ja omalla kohdallani olen huomannut että jostain muistin sopukoista on löytynyt paljon sanoja joiden en ole edes tiennyt siellä olevan. Olen todella iloinen että päätin lähteä kielikursseille, sinne laitettu raha on täällä parhaiten sijoitettu raha, kaikki lukot ovat auenneet enkä enää epäröi puhua vaikka virheitä monesti tuleekin. :) Jos vertaan tilannettä siihen kun muutimme tänne (jolloin en uskaltanut edes puhelinliittymää ostaa itse) on tilanne muuttunut huimasti parempaan päin, nykyisin ymmärrän melko hyvin puhetta, riippuu tosin aksentista. Huomaan myös että nykyisin mietin todella paljon asioita englanniksi.

Olemme tutustuneet täällä nyt muutamiin muihin ulkomaalaisiin joiden kanssa on tarkoitus kyläillä lähiaikoina, tästä olen enemmän kuin kiitollinen, sillä paras tapa oppia on puhua, puhua ja puhua. Viime viikonloppuna mies oli tyttöjen kanssa heidän koulukaverinsa synttäreillä, jossa esikoisemme oli puhunut englantia ihan täyttäpäätä, vaikka sanavarasto ei vielä kovin laaja olekaan niin parasta on nähdä lapsen rohkeus ja innokkuus puhua ja oppia. Kotona lapset katsovat englanninkielisiä lasten ohjelmia sekä puhumme välillä myös enkkua keskenämme, koska vaikeinta meille molemmille on nimenomaan lauseiden muodostaminen puhuessa. Se mikä ennen tuntui mahdottomalta, tuntuu nyt täysin mahdolliselta, olen päättänyt oppia tämän kielen sujuvasti ja uskon että me kaikki pystymme siihen, jos ei vuodessa niin sitten vaikka kahdessa. :D Ens viikolla lapsilla on kolmen päivän mittainen loma koulusta joten mulla ei ole kursseja ensi viikolla.

Lähes kaikki on saavutettavissa jos vain poikkeat tutulta polulta ja teet riittävästi töitä asian eteen etkä anna pelolle valtaa!




 
- Liisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti