lauantai 5. marraskuuta 2016

FIILIKSIÄ

Yksi asia mikä täällä Maltalla asuessa on tullut ihan yllätyksenä on ihmisten avuliaisuus, se miten täällä ihan vilpittömästi halutaan tehdä toiselle hyvää. Meitä on autettu ihan pyytettömästi ja omasta tahdosta ja tämän takia olemme heränneet miettimään myös omaa tapaa toimia. "Jos sinulla on jokin asia missä voin auttaa niin soita minulle" tätä olemme saaneet kuulla monesta suunnasta, tässä kohtaa suomalainen kokee olonsa vaivaantuneeksi ja jos ei kieltäydy avusta niin ainakin hankaa vähän vastaan. Sillä kuuluuhan meidän pärjätä itse omineen, minähän en apua tarvitse tai jos tarvitsen niin mietin seuraavaksi mitähän tämä mahtaa minulle maksaa. Tämän vastaanhankaamisen olemme yrittäneet unohtaa, sillä ihmiset täällä voi kokea tämän epäkohteliaisuutena. Tämä piirre on näissä ihmisissä se mitä ihailen kovasti, toinen asia josta täällä tykkään on yleinen positiivinen ilmapiiri, se että tervehditään vastaantulijaa ilman että toinen miettii "pitäiskö mun tuntea tuo tyyppi jostain vai mikähän sitä vaivaa?" Oma sosiaalinenverkosto on alkanut pikkuhiljaa laajentua, osaksi lasten koulukavereiden ja heidän vanhempien,  mutta myös minun kurssikavereideni ansiosta. On ollut kyllä ihan mahtavaa tutustua ihmisiin jotka tulevat ihan eri kulttuureista, näissä kohtaamisissa oivaltaa aina jotain uutta, joka voi hieman avartaa omaa näkökenttää ja tapaa katsoa tätä maailmaa. 

Pienilläkin teoilla voi saada paljon hyvää mieltä ja monesti nämä tilanteet eivät vaadi itseltä paljon mutta antaa vastapuolelle sitäkin enemmän.







- Liisa


2 kommenttia:

  1. Ihana blogi ja Upeita kuvia! Sattumalta löysin tämän blogin ja täytyy sanoa että matka kuume nousee tekstiä lukiessa ja kuvia katsellessa. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos, mukava kuulla että tykkäät blogista :)

    VastaaPoista