torstai 29. syyskuuta 2016

ODOTELLAAN

Ollaan käyty koululla, tavattu nuorimmaisen opettaja, ymmärretty puheesta puolet ja arvailtu loput, saatu selvyys rautalankaa vääntämällä. Nyt tiedämme että kinderkarten alkaa pojilla maanantaina ja tytöillä tiistaina. Ollaan myös saatu koululta puhelu ja kutsu tapaamiseen, saatu sama puhelu toisen kerran ja vielä kolmannenkin kerran, jolloin langan päästä kuului "how many children you have?!" Tästä voimme päätellä ettei täällä tavallisesti perheessä ole kovin montaa koululaista, lasten kanssa kulkiessa olenkin saanut monia huvittuneita katseita sekä vakuutella ihmisille että kaikki lapset ovat omiani.

Ollaan myös odoteltu, että milloin saadaan tieto isompien lasten koulun alkamisesta, kyselty koululta asiaa ja taas odoteltu. Lapset menevät siis englannin kielen ryhmään opiskelemaan ja siksi aloittavat koulunsa myöhemmin kuin muut, muutenhan he olisivat aloittaneet jo maanantaina. Huomenna mies käy koululla tapaamisessa ja saa toivottavasti tietää asiasta enemmän?!

Mieleen on hiipinyt myös ajatus oman kulkupelin hankinnasta, vaikka katu-uskottava downsiftaajahan ei niin tekisi mutta toisaalta uskottava työntekijä menee töihinsä ajallaan. Perun siis kaikki puheeni sujuvasta bussiliikenteestä Maltalla, koulujen alku on saanut aikaan kaaoksen liikenteessä, eikä bussia välttämättä näy vaikkei aamuruuhkat vielä olisi alkaneetkaan. Työmatka liikenteeseen en siis suosittele bussia, vaikka se tarjoaakin jännitystä elämään sekä kohottaa kuntoa kun saat hiki otsalla juosta viimeiset kilometrit jotta voit saapua töihin edes suunnilleen ajallaan. Maalla asuneena on vaikea uskoa että 14 kilometrin työmatkaan bussilla ei kaksi tuntia tahdo riittää. Sen sijaan muuhun kulkemiseen bussi on kuitenkin loistava vaihtoehto ja aiomme sitä käyttää jatkossakin, vaikka joskus bussi on niin täysi että kuski painaa vain kaasua kun yritän pysäyttää sitä.




Kuvat viime viikonlopun lentonäytöksestä Smart cityssä.
 



  
 
 
- Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti