maanantai 19. syyskuuta 2016

JUURESTA LEIVÄKSI



Hyvä, parempi, ruisleipä! Se onnistui, maistui ihanalle ja sitä pitää leipoa heti lisää. :D Jos rehellisiä ollaan niin epäilin hieman, mitä siitä tulee kun alan ensikertaa elämässäni leipomaan ruisleipää, mutta turhaan. Kun malttaa olla kärsivällinen ja antaa juuren tekeytyä rauhassa sekä jättää taikinan sopivan löysäksi niin hyvä tulee. Ohje leipiin löytyy täältä http://www.maku.fi/reseptit/ruisleipa, itse annoin juuren tekeytyä vähän pidempään ja korvasin hapankorpun näkkärillä (koska niitä ei kaupasta löytynyt). Toisin kuin minä tein, jauhoja kannattaa lisätä varovasti jotta taikinasta ei tule liian kovaa. Mulla taikinasta tuli kovaa vaikka en ollut lisännyt jauhoja läheskään ohjeessa olevaa määrää, korjasin tilanteen lisäämällä taikinaan vettä ja näin sain taikinan hyvin kohoamaan. Leivoin taikinasta pitkuloita jotka jaoin paloihin ja pyörittelin palloiksi, lopuksi painelin pallot leiviksi, pistelin haarukalla ja annoin kohota n. puolituntia. Paistoin 200 asteisessa uunissa noin 10-15 min ja peitin leivät liinalla heti paiston jälkeen. Vaikka näistä leivistä hyviä tulikin niin seuraavalla leipomis kerralla laitan taikinaan hieman enemmän suolaa ja annan leipien kohota vähän pidempään.

 


 
- Liisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti