perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulumieli - jääkö se vain haaveeksi?

Joulumieli, sitä odotan joululta, mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa, ei lahjavuoria ja turhaa hössötystä. Eilen illalla mies tuli kotiin yllätyksen kanssa joka sai jälleen minut hämilleni. Vähintään yhtä hämillään oli mieskin ojentaessaan joulukorttia jonka välissä oli lahjakortti lelukauppaan. Tämän hän oli saanut kaverinsa vanhemmilta, miten voi olla mahdollista että ihmiset keitä lapseni eivät ole edes tavanneet, haluavat antaa heille lahjan? Olin ja olen edelleen hämilläni, vuodatimpa muutaman kyyneleenkin.

Voisi kuvitella että kun muuttaa perheineen vieraaseen maahan voi välillä tuntua vähän yksinäiseltä, sitä se ei kuitenkaan ole ollut. Tuntuu kuin olisi osa suurta perhettä, jossa meistä halutaan pitää hyvä huoli. On uskomatonta miten olemmekin saaneet kohdata monia niin aitoja ja välittäviä, eri puolilta maailmaa tulleita ihmisiä täällä. Minun Suomen reissun ajallekin on tarjottu lastenhoitoapua ja valmiiksi suunniteltu mitä kaikkea kivaa lasten kanssa sillä aikaa tehdään. Tästä kaikesta tulee just niin hyvä mieli, joulumieli. 

Ensi viikolla pääsen Suomeen tapaamaan perhettä ja ystäviä, se on minun joululahjani, muuta en tarvitse. Lasten jouluun luonnollisesti kuuluu muutama lahja, mihinkään lahjavuoreen en heitä halua hukuttaa, haluan heidän oppivan aidon joulun merkityksen. Joulu on niin kaupallistettu juhla nykyisin että sen merkitys helposti hukkuu kaiken turhan alle ja moni vanhempi kokee turhaa stressiä kaiken jouluhömpötyksen takia. Tietysti pieni hömpötys ehkä kuuluukin asiaan mutta jos fokus on pelkästään lahjoissa ja materiaalissa, aito joulumieli voi jäädä vain haaveeksi.











- Liisa

2 kommenttia: