maanantai 26. joulukuuta 2016

Erilainen joulu


Tänä vuonna meidän joulu ei ollut se perinteisin mutta tiettyjä perinteitä silti kunnioitettiin. Aattona keitettiin joulupuuro ja kuunneltiin joulurauhan julistus, joulusaunasta täällä vain haaveiltiin. Illemmalla kävimme kylässä miehen kaverin perheen luona, veimme suomalaisia joululeivonnaisia mm, pipareita joita olimme lasten kanssa edellisenä päivän leiponeet. Pukkia meillä ei aattoiltana näkynyt, laitoimme illalla pukille evästä pöytään ja yön aikana ne olivat hävinneet ja pukki oli jättänyt lapsille muutaman lahjan. 

Joulupäivän aamuna heräsimme lasten supinaan kun olivat huomanneet pukin käyneen. Isommat lapsista epäilivät kyllä että äiti on toimittanut pukin virkaa, muistan kuinka itsekin lapsena aloin epäillä joulupukin olemassa oloa, mutta halusin silti uskoa pukkiin koska kuka sitten olisi minulle lahjat tuonut? :D Joulupäivää vietimme neljän eri kansallisuuden voimin hyvän ystäväni luona, laitoimme yhdessä joululounaan ja pöydästä löytyi jotain suomalaista, karibialaista, puolalaista ja arabialaista. Koskaan en ole viettänyt näin stressitöntä ja kiireetöntä joulua, tänä vuonna joulufiiliksen toi ympärillä olevat ihmiset ja heidän kanssaan vietetty aika. 






- Liisa

5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä, jotenkin rauhallisempi kuin yleensä kun ei ollut sitä aattoillan häsellystä. Ainakin meillä lapset on levottomia ja joulusiivouksesta ei ole tietoakaan sen jälkeen kun pukki on käynyt :D

      Poista
  2. Hyvältä kuulosti teidän joulu! Meilläkin oli erilainen, mutta ei pelkästään hyvällä tavalla. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
  3. Kiitos samoin! Voi ei, teillä taidettiin sairastaa ihan urakalla :( jospa saisitte juhlia uutta vuotta terveempänä!

    VastaaPoista