tiistai 10. tammikuuta 2017

Positiivisuus on voimaa!

Täällä on nyt palailtu arkeen, aamuherätys ennen kuutta tuntui kohtuullisen kivuttomalta loma-ajan hitaiden aamujen jälkeen ja otin suorastaan ilolla arjen vastaan, vaikka unet lämpimän peiton alla olisivatkin olleet aika houkuttava ajatus.

Olen selaillut vapaita työpaikkoja ja hautonut ajatusta pyrkiä työelämään täällä, rypenyt epätoivossa (koska olen kokenut tilanteen jokseenkin vaikeaksi), jonka jälkeen päättänyt olla stressaamatta asiaa. Jos työllistyn niin hyvä, jos en niin pysyn silti hengissä ihan hyvin, eihän mulla ole mitään menetettävää, tämänkin asian voi ottaa yhdenlaisena seikkailuna. Nykyään olen pyrkinyt positiiviseen ajatteluun, ihan tietoisestikin, mutta huomaan välillä stressaavani ihan turhia asioita, niin kuin nyt mm. tätä työnhaku juttua. Haluan silti yrittää löytää asioista sen valoisankin puolen vaikka kaikki ei menisikään ihan toivotulla tavalla. Uskon että kaikella on tarkoituksensa ja kaikki järjestyy aina jollakin tavalla, kun oppii ottamaan vastaan sen minkä elämä antaa.

"Pessimisti ei pety" oli ehkä joskus periaatteeni, pessimisti ei myöskään saa niitä hyvia asioita joita optimisti saa. En halua olla se ihminen joka harmittelee jokaista epäonnistumistaan ja pelkää jo seuraavaa, haluan pikemminkin oppia epäonnistumisista jotta en seuraavalla kerralla kaatuisi samaan ansaan.

"Tärkeintä ei ole se kuinka monesti kaadut, vaan se kuinka monesti nouset." Törmäsin opiskeluaikoinani tähän mietelauseeseen erään asiakkaan kotona seinätaulussa. Tämä ihminen herätti minut ajattelemaan asioita syvemmin, vaikeasta tilanteestaan huolimatta hän omisiti ihan uskomattoman positiivisen elämänasenteen, hän oli selvästi hyväksynyt tilanteensa ja päättänyt nauttia elämästään.

Positiivisuus on valtava voimavara ja se löytyy meistä kaikista, jos haluamme sen itsestämme löytää.



- Liisa 

2 kommenttia:

  1. Juuri näin, positiivisuus on pop! :) Tsemppiä työnhakuun. Mäkin uskon, kaiken tarkoituksellisuuteen, vaikka ei aina vaikeissa tilanteissa jaksa uskoa, sen näkee usein myöhemmin kun katsoo elämää taaksepäin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Se on juurikin näin, elämä "koulii" meistä juuri sellaisia kuin olemme. ;)

    VastaaPoista