torstai 5. tammikuuta 2017

Pari sanaa paikallisista

Olen aiemmin hehkuttanut teille miten ystävällisiä ja avuliaita tyyppejä nämä maltalaiset ovat, mutta nyt haluan vähän avata tätä aihetta enemmän koska moni teistä on voinut saada hieman vääristyneen kuvan siitä millaista kansaa maltalaiset oikeasti yleensä ovat. Nämä minun antamat analyysini heistä eivät suinkaan täsmää valtaosaan paikallisista, me vain satuttiin aina just sinne missä olivat ne ystävällisimmät tyypit, siis aina, heti asunnon välittäjästä alkaen, joten toki ajattelimme tämän piirteen kuuluvan maltalaisille.

Silmät ovat nyt auenneet ja totuus valjennut, jonka jälkeen en enää allekirjoittaisi ihan kaikkea mitä on alkuun tullut kirjoiteltua. Jopa itse maltalaiset ovat varoitelleet meitä että älkää luottako keneen tahansa täällä. Olen kuullut erilaisista tapauksista joissa on yritetty huijata tavalla taikka toisella, etenkin jos olet sattunut näyttämään vähänkään turistilta. Lapsilla jos sattuu kouluun jäämään kouluvaatteita, voi olla aika varma että jäävät sille tielleen ja luultavasti löytävät uuden omistajan, näin on käynyt jo useamman kerran. Välillä törmään täällä myös vähän outoihin "sääntöihin", yhtenä iltana menin lähikauppaan hakemaan maitoa, no maitoa sieltä ei löytynyt niin kuin ei monestikaan iltaisin. Menin sitten viereiseen minimarkettiin, jossa oli kyllä maitoa useampikin purkki mutta myyjä ilmoitti ettei voi myydä minulle kuin yhden purkin. :D

Osa paikallisista ei tykkää muualta tulleista, olenpa minäkin saanut tökeröä käytöstä osakseni, mutta siitä en niin jaksa välittää. Asiakaspalvelun taso täällä ainakin yleensä on todella surkeaa, Suomessa voisin sanoa sen olevan huippuluokkaa. Löytyy täältä silti niitä huipputyyppejä edelleenkin, joukkoon mahtuu monenlaista kulkijaa täälläkin, ihan niin kuin kaikkialla muuallakin.




- Liisa

4 kommenttia:

  1. Toivotaan, että ootte tulevaisuudessakin onnekkaita tämänkin asian suhteen :))
    Vaikka ihmisistä ei aina saa niitä positiivisia puolia ja ajatuksia esiin, silti kai niitäkin meistä jokaisesta joku löytyy ;)
    Ite oon nyt tarkotuksella yrittäny ajatella jokaisesta niitä positiivisia asioita, vaikka minua oliskin "kaltoin" kohdeltu. Minulla ainakin on tässä parantamisen varaa.
    Mukavaa ja hyvää uuttavuotta teille rakkaille sinne!!!

    VastaaPoista
  2. Totta! Niitä hyviä ja huonoja puolia löytyy meistä jokaisesta. En tiiä osasinko valita sanojani oikein, lähinnä oli tarkotus tuoda todellisuutta siihen "ruusuiseen" mielikuvaan mitä on paikallisista antanut. Hyvää uutta vuotta sinnekkin! ♡

    VastaaPoista
  3. Olipa mielenkiintoista lukea taas sellaisesta asiasta, mistä itse ei tiedä mitään :-P

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista, kiva kuulla että viihdyit. :)

    VastaaPoista