lauantai 27. elokuuta 2016

MITÄ TÄNNE KUULUU?


Täällä ollaan viimepäivien aikana kierrelty asuinseutumme ympäristöä. Mies teki reippaan kolmen tunnin iltalenkin ja kävi katselemassa Qawrassa asti, miltä maisemat näyttää. Kävellen ollaan joka paikkaan kuljettu ja siinä samassa huomattu että täällä muut kulkee lähes kaikkialle autolla. Jalkakäytävät ovat todella kapeita ja tiet on rakennettu autoilijoiden ehdoilla, suojateitä ei paljon näy. Jalankulkijana saa olla varovainen ja ainakin täällä päin saarta tien yli kannattaa juosta ettei jää auton alle, kaasujalassa kun ei säästellä.




Löysimme ensimmäisen puistonkin Melliehan keskustasta, lapset olivat innoissaan kun pääsivät kiikkumaan. Liukumäki sitten muistuttikin lähinnä museoesinettä joten annoimme sen vanheta rauhassa. Lapsilla onkin ollut tottuminen kun eivät pääse keskenään leikkimään pihalle, tässä kun ei varsinaista piha-aluetta ole.



Ensviikolla ois tarkoitus käydä St. Paul`s Bayn koululla kokeilemassa että saako kielitaidottomat järjestettyä lapsensa kouluun. Täällä kolmevuotiaskin saa jo aloittaa koulutaivaltaan. Itselläni suurena huolenaiheena kouluun liittyen on koulumatkat, matkaa kun tulee olemaan yli kaksi kilometriä suuntaansa. Siinä on pienet jalat kovilla kun tässä maastossa kävely on huomattavasti rankempaa kuin kotimaassa. 




Nautitaan täällä lämmöstä ja auringosta vielä ennen kuin koulut alkavat ja arki koittaa. Tässä sopivasti ehtii järkkäillä käytännön asioita, koulut kun käsittääkseni alkavat vasta syyskuun lopussa.


-Liisa

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunista siellä. Saitte mukavasti jatkoaikaa kesälle. Täällä alakaa olla jo hansikaskelit aamusta.
    Taitaa lasten jalat tottua nopeampaa siihen kulkemiseen mitä aikuistan ;)
    Terkkuja ja haleja sinne <3

    VastaaPoista
  2. kiitos, täältä takas terkkuja ja haleja sinne kaikille ♡ sekin voi olla totta, voi olla että kuljetaan bussilla ;)

    VastaaPoista