keskiviikko 31. elokuuta 2016

KOULUPAIKKOJA HAKEMASSA

 
Maanantaiaamuna hyppäsimme bussiin ja matkasimme kohti tulevaa kotikaupunkiamme Qawraa, tarkoituksena mennä hakemaan lapsille koulupaikat. Kun saavuimme koululle paikalla oli muutama muukin vanhempi lapsineen, varauduimme siis siihen että koululla menee useampi tunti. Onneksi olimme pakanneet reppuun evästä mukaan.
 
Olimme olleet yhteydessä koululle sähköpostitse ja meille oli annettu henkilön nimi kenen luokse mennä.  Pienen odottelun jälkeen pääsimme kyseisen miehen juttusille, hän pyysi kopiot passeista, vuokrasopimuksesta sekä lasten syntymätodistukset. Mies täytti lappuja,  kysyi välillä muutaman kysymyksen ja me odottelimme noin tunnin verran. Passikopiot piti olla värillisinä, niitä meillä oli vain yhdet, jotka olimme ajatelleet käyttää bussikorttihakemuksia varten. Kielitaidottomina oli helppo esittää tyhmää, joten ojensimme passit ja pyysimme miestä ottamaan kopiot niistä. Koululla kopioita ei saanut värillisinä mutta pitkän paperisodan jälkeen näytti mustavalkoisetkin kelpaavan.
 
Lapset sai koulupaikat ja me saimme pitkät listat tarvikkeista jotka tulee hommata ennen koulun alkua, mm. koulupuvut.
 
 

 


Kouluportilla
 
Kävimme samalla reissulla katsomassa tulevan asuntomme ympäristöä, täytyy sanoa ettei siellä partsinäkymät ihan  yhtä kauniit ole kuin täällä mutta asunto on varmasti siistimpi ja palvelut on lähellä. Rantaankin on alle kilometrin matka, joten uimaankin päästään vähän useammin.


 
 
tuleva kotikaupunki kauempaa katsottuna

-Liisa

2 kommenttia:

  1. Hei Liisa , ihana blogi ..ja suuntana Malta täältä Hämeenlinnasta. Ahmin joka ikisen tiedon murun että saan 8v. Tyttösen myös kouluun 😉 jännän äärellä vielä terv. Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia! :) Kiva et voin olla avuksi näin blogin välityksellä omaa tarinaani kertomalla. Onnea uusiin tuuliin! :)

      Poista